Yazılım

2024 Yeni yıl kararlarınız için en iyi 10 uygulama! Bu uygulamalar hayatınızı değiştirecek!

Yeni yıla girerken herkesin kendine özel hedefleri olabilir, ancak bazen en iyi yol küçük alışkanlıklar edinmekten geçer. Bunlar daha sağlıklı beslenmek, daha fazla yemek pişirmek ya da sigara veya alkolden uzak durmak gibi olabilir.

Bu alışkanlıkları kazanmak için kullanabileceğiniz harika uygulamalardan biri Streaks. Bir süredir var olan bu uygulama, yeni yıl kararlarınıza ve daha fazlasına yardımcı olmak için hala mükemmel bir seçenek. Streaks temelde, her gün iyi alışkanlıklar edinmenize yardımcı olan bir yapılacaklar listesi. Günlük olarak yapmak istediğiniz 24 göreve kadar ekleyebilir ve tamamladığınızda bunları işaretleyebilirsiniz. Uygulama, tamamlamanız gereken bir şey olduğunda sizi hatırlatır ve uygulamadaki serilerinizi korumak bu iyi alışkanlıkları pekiştirmenize yardımcı olur. Kötü alışkanlıkları kırmak için negatif alışkanlık seçeneği de var; örneğin sigarayı bırakmak, fazla abur cubur yemek gibi.

Streaks uygulamasının güzelliklerinden biri de tasarımının zarifliği. Günlük ilerlemenizi görmek basit ve akıcı bir şekilde yapılıyor ve kullanımı kolay. Ana ekranda etkileşimli widget’lar bile var, uygulamayı açmadan işlerinizi takip etmenize yardımcı oluyor. Streaks, iOS için 5 dolarlık tek seferlik bir ödeme ile kullanılabilir.

Eğer Streaks gibi ancak bir adım daha ileri giden bir uygulama arıyorsanız, Way of Life’ı düşünebilirsiniz. Way of Life ile her gün bir alışkanlığınızı başardığınızda bir “zincir” oluşturacaksınız. Bu zinciri ne kadar uzun tutabileceğinizi görmek, alışkanlık geliştirmeyi pekiştirecek. Ancak Way of Life, Streaks’ten bir adım daha ileri giderek, her alışkanlık için bir günlük alanı sağlıyor, böylece ilerlemenizi not alabilir ve gözden geçirebilirsiniz. Basit tasarımına rağmen, Way of Life detaylı analizler de sunuyor.

Way of Life’ı ücretsiz indirebilirsiniz, ancak sadece üç alışkanlığı takip edebilirsiniz. Eğer uygulamayı beğenirseniz ve devam etmek isterseniz, aylık 6 dolarlık bir abonelik ile sınırsız alışkanlık takibi yapabilirsiniz. Hem iOS hem de Android’de mevcut.

Bütçenizi daha iyi yönetmek istiyorsanız, YNAB (You Need A Budget’ın kısaltması) en iyi uygulamalardan biri olabilir. YNAB ile banka ve kredi kartı hesaplarınızı otomatik olarak veya manuel olarak bağlayabilirsiniz. Hesaplarınızı ekledikten sonra, belirli kategoriler için bütçeler ayarlayabilir ve paranızın nereye gittiğini takip edebilirsiniz. YNAB, altı kişiye kadar bütçeleri paylaşmanıza olanak tanır ve harcamalarınızı da takip ederek bütçenizi gerçek zamanlı olarak ayarlayabilirsiniz.

YNAB, kredi kartlarınızı ödeyip ödeyemeyeceğinizi belirlemenize yardımcı olur ve ödeyemiyorsanız, bu noktaya ulaşmak için bir plan yapmanıza yardımcı olur. YNAB sadece bir bütçe planlama uygulaması değil, aynı zamanda paranızı iyi yönetme konusunda da size öğretiler sunar.

YNAB’ı ücretsiz olarak indirebilirsiniz, ancak aslında bir aylık ücretsiz deneme süresidir. Bundan sonra, ya aylık ya da yıllık faturalandırılan bir abonelik almanız gerekecek. Hem iOS hem de Android’de mevcut.

Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız, Duolingo’yu indirmeniz gerekebilir. Duolingo, 40’tan fazla dil için kısa dersler sunar. Bu dersler oyun gibi olup, birçok farklı dilde konuşma, okuma, dinleme ve yazma pratiği yapmanıza yardımcı olur. Duolingo’da en popüler öğrenilen diller arasında İspanyolca, Fransızca, Çince, İtalyanca, Almanca, İngilizce ve daha fazlası bulunur.

Duolingo ile ilerlemenizi kolayca takip edebilir ve her gün bir veya iki ders yapmanız için sizi teşvik eder. Duolingo ayrıca ücretsizdir ve yeni bir dil öğrenmek için en popüler uygulamalardan biridir. Yeni yıl hedefiniz bu ise, henüz indirmediyseniz Duolingo’yu kesinlikle denemelisiniz.

Yeni yıl, yeni başlangıçlar ve tabii ki yeni hedefler demek. Sağlıklı beslenme ve kilo verme hedefleri genellikle listenin başında yer alır. İşte bu noktada MyFitnessPal, sağlıklı yaşam yolculuğunuzda en büyük yardımcınız olabilir. Yıllardır piyasada olan MyFitnessPal, kullanıcılarına kilo ve beslenme hedeflerini belirleme, yemeğinizi uygulamanın geniş gıda kütüphanesinden seçerek veya ambalajlı yiyeceklerin barkodlarını tarayarak kaydetme imkanı sunuyor. Düzenli pişirdiğiniz yemekler için özel tarifler bile oluşturabilirsiniz. Günlük kalori ve besin alımınızı takip etmek istiyorsanız, MyFitnessPal tam size göre bir uygulama.

Başka bir alışkanlık geliştirme uygulaması olan Productive, şık tasarımı ve kolay kullanım arayüzü ile dikkat çekiyor. Sağlıklı alışkanlıklar oluşturmak ve bunları takip etmek için ideal olan Productive, ihtiyaç duyduğunuzda alışkanlıklarınızı durdurmanıza veya askıya almanıza olanak tanıyor. Uygulama, sağlıklı alışkanlıklar oluşturma ipuçları, kendinizi değerlendirme check-in’leri ve motivasyon sağlayan içerikler sunuyor. Ayrıca, ilerlemenizi izlemeniz için analitik veriler de sağlıyor. Productive’ı ücretsiz olarak deneyebilir, ancak tam anlamıyla yararlanmak için abonelik almanız gerekebilir.

Kilo verme ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı için egzersiz de önemli. Herkes saatlerce egzersiz yapacak zamanı bulamayabilir, ama ya yedi dakikanız varsa? İşte bu durumda Seven devreye giriyor. Hem başlangıç seviyesindeki kişiler hem de deneyimli sporcular için uygun olan Seven, yedi dakika süren 200’den fazla egzersiz sunuyor. Üstelik bu egzersizler için ekstra ekipmana ihtiyacınız yok. Seven uygulaması, her gün yedi dakikalık egzersiz yapma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor ve ilerlemenizi kişiselleştirilmiş fitness planınızda görebilirsiniz. Seven, bazı özellikler için 7 Club premium üyeliği sunuyor.

Kişisel gelişimde günlük tutmanın önemi de büyük. Kendinizi ifade etmenin, duygularınızı paylaşmanın ve geçmişe dönük yansımalar yapmanın en iyi yollarından biri olan günlük tutma için Day One ideal bir uygulama. Çeşitli sebepler için birden fazla günlük oluşturabilir, yazılarınıza fotoğraf, video ve ses kayıtları ekleyebilirsiniz. Day One, yazılarınızı etiketleyerek organize etmenizi ve konum bilgisi ekleyerek gezilerinizi harita üzerinde görebilmenizi sağlar. Günlük tutma alışkanlığınızı sürdürmek için uygulamada bir “seri” sayacı da bulunuyor. Yani Day One, geçmişinize dönüp bakmak istediğinizde harika bir seçenek.

Dijital dünyada, uygulamalar hayatımızın her alanına dokunuyor. Okuma alışkanlıklarımızı geliştirmek isteyenler için ‘Bookshelf’ ideal bir seçim. Bu uygulama, kitap koleksiyonunuzu düzenlemenize, okuduğunuz ve okumak istediğiniz kitapları takip etmenize yardımcı oluyor. Ayrıca, okuma alışkanlıklarınız hakkında değerli bilgiler ve trend raporları sunarak, daha fazla ve daha etkin okumanıza katkıda bulunuyor. Okuma hedefleri belirleyebilir, her gün okuma kaydı yaparak seriler oluşturabilir ve okumayı unutmamanız için hatırlatıcılar ayarlayabilirsiniz. Uygulama, notlarınızı yazmanıza ve unutulmaz alıntıları kaydetmenize de olanak tanıyarak, okuduklarınızı hatırlamanızı kolaylaştırıyor.

Bookshelf’in dikkat çekici özelliklerinden biri, yapay zeka kütüphanecisiyle sohbet ederek özetler ve kartlar oluşturabilmeniz. Ayrıca, bir kitabın ana fikirlerini ve kavramlarını gözden geçirme imkanı da sunuyor. Kitap okumak her zaman faydalıdır ve Bookshelf, daha fazla ve daha iyi okumanıza yardımcı olur.

Bir diğer uygulama olan WaterMinder ise su tüketimimizi takip etmemize yardımcı oluyor. İnsanlar da dahil olmak üzere tüm canlılar suya ihtiyaç duyarlar, ancak bazen yeterince su içmeyi unutabiliyoruz. Erkeklerin günlük ortalama 13 bardak (yaklaşık üç litre), kadınların ise dokuz bardak (iki litreden biraz fazla) su içmeleri gerekiyor. Sıcak havalarda veya spor yaparken ise bu miktar daha da artıyor. WaterMinder, su tüketiminizi görsel bir şekilde takip etmenize imkan tanıyor. Ne kadar su içtiğinizi kaydettikçe, görseldeki su seviyesi yükseliyor ve gün sonunda bu görseli doldurmak hedefiniz haline geliyor. Hedef, kişinin ağırlığına ve aktivite seviyesine göre değişiklik gösteriyor.

Daha eğlenceli bir deneyim için, uygulama arkadaşlarınızla ilerlemenizi paylaşabileceğiniz meydan okumalar, istatistikler ve hidrasyon seviyeleriniz hakkında içgörüler sunuyor. Apple Watch uygulaması ile su tüketimini kaydetmek daha da kolaylaşıyor. Ayrıca, uygulamayı açmadan hidrasyonunuzu görebileceğiniz çeşitli ana ekran ve kilit ekranı widget’ları da mevcut.

Başa dön tuşu